Les vinyes conviuen amb oliveres centenàries, noguers i camps de cereal que es cultiven en ecològic. Als afores de Figuerola d’Orcau, des de sempre han fet vi, i ho fan amb un esperit renovat a partir de 2015. Mans velles i sàvies cuidant els ceps d’un celler compromès amb el concepte natural, en el sentit més ampli de la paraula. Vins de pagès, elaborats com es feien antigament, amb llevats autòctons i sense additius, en un terreny fèrtil quant a pluviometria i oscil·lacions tèrmiques de més de 15 graus que donen al vi frescor i maduresa. Un celler familiar amb la calidesa de la “matriarca” que preserva el cultiu de varietats com la brocada, la monastrell, el macabeu, la garnatxa negra i el merlot. Se n’elaboren vins que reivindiquen la transcendència de la pagesia i el seu paper determinant per salvar el paisatge del Pre-Pirineu. En un territori ple de fronteres; austeritat i orgull en el gest tradicional de fer vi.

Responsable: Josep Bernaus
Adreça
Carretera C-67
Tremp
Tremp – Pallars Jussà
609 02 09 02
Varietats
Macabeu, Monastrell, Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot, Brocada, Garnatxa negra