Vins del Pirineu

una carta de vins i un recomanador

Un catàleg de vins i cellers de l'Alt Pirineu

El Pallars, a l’Alt Pirineu, ha estat històricament una terra de vins. Al llarg del segle XX, però, la vinya va anar substituint-se per altres cultius fins a la seva pràctica desaparició.  A inicis del segle XXI, i a causa del canvi climàtic, grans cellers fan una aposta per tornar plantar vinya als Pirineus, al Pallars, i com a conseqüència, molts petits propietaris recuperen aquest conreu duplicant la seva extensió en només una dècada. Amb el pas del temps, algunes d’aquestes persones, deixen de vendre el raïm a tercers i creen els seus propis cellers.

Avui el Pallars es troba en un moment d’ebullició vitivinícola. Una explosió de petits cellers liderats per joves han fet una aposta per la qualitat i pel territori, posant en valor dos elements que donen singularitat als vins del Pallars: la varietat tèrmica provocada per l’alçada i un terreny únic geològicament i paleontològicament parlant.

Amb l’objectiu de reforçar aquests projectes el programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp, treballa des de 2010 una línia d’accions específiques adreçades al sector vitivinícola, que van des de les accions de promoció i divulgació fins a d’altres de caràcter tècnic i formatiu.  

Aquesta web forma part d’aquest projecte i vol ser un aparador dels cellers i vins del Pirineu. Us animem a gaudir-los. Us encantaran!

La Carta de Vins de l’Alt Pirineu
és un projecte d’Al Teu Gust

Scroll to Top