FITXA DEL VI

Quimal

Tipus: Negre
Varietats: Ull de llebre
Maridatge: Carns vermelles Carns blanques Rostits Aus Formatges Embotits Caça Pasta

Vi negre monovarietal d’ull de llebre. Criança de 10 mesos en bótes de roure francès i repòs mínim de mig any en ampolla. Sense additius ni ferments comercials.

Notes de tast

De color brillant entre pruna i cirera, amb rivets morats. Al nas, trobem notes de fruita vermella, pruna i una mica d’herba, amb lleugeres aromes de criança i pebre. D’entrada agradable i sedosa, amb un final llarg i agradable, amb bona acidesa, destaca la seva rodonesa i persistència en boca, amb notes de fruita fresca i confitada, fruits vermells, torrats i amb algun record herbal agradable.

Per saber-ne més…
Verema manual amb acurada selecció a la vinya, recollida en caixes de 15 quilos. Havent arribat a la data òptima de maduració, la segona setmana de setembre de 2019 es fa la verema de l’ull de llebre a les vinyes Roivert Vell i La Xica, obtenint-se un raïm d’excel·lent qualitat. Elaborat amb raïm de les vinyes ecològiques Roivert vell i La Xica. El raïm va ser macerat breument seguint de la fermentació de l’ull de llebre amb els seus llevats autòctons, que va començar de forma espontània i va durar 14 dies, amb remuntats diaris i control de temperatura seguint de la seva evolució natural per preservar les aromes primàries, sempre amb pràctiques ecològiques i les mínimes manipulacions possibles. La fermentació malolàctica es realitza en bótes de roure francès. A les fermentacions alcohòlica i malolàctica no s’hi han afegit additius ni ferments comercials. Criança de 10 mesos en bótes de roure francès de 225 litres, seguit de la seva unificació i homogeneïtzació. La criança posterior en ampolla és superior a 6 mesos.

Scroll to Top