FITXA DEL VI

Negre criança

Tipus: Negre
Varietats: Merlot, sirà i brocada
Maridatge: Carns vermelles Carns blanques Rostits Guisats

Vi negre elaborat principalment amb merlot i sirà i un petit percentatge de brocada. Criança de nou mesos en bótes de roure francès. No ha estat filtrat.

Notes de tast

Vista: Vermell granatós, net i brillant. Capa mitjana-alta. Nas: Intensitat aromàtica alta. Notes fresques de fruita vermella i negra. Llaminer, amb espècies dolces com la vainilla i torrefactes que aporta el pas per barrica. Records balsàmics de fons. Boca: Carnós i estructurat, però tanmateix amable. El taní hi és present però està ben integrat. Acidesa marcada que aporta molta frescor i equilibri.

Per saber-ne més…
El raïm s’ha seleccionat a la vinya i ha estat collit a mà. La fermentació s’ha realitzat en dipòsits d’acer inoxidable a 24ºC aproximadament, i s’ha fet una maceració amb les pells de durada mitjana amb el Merlot i el Syrah, i una mica més llarga en el cas de la Brocada. La fermentació malolàctica ha estat en fusta de roure francès, on ha tingut després una criança de nou mesos. No ha estat filtrat. Abans de sortir al mercat ha estat un any en ampolla.

Scroll to Top