FITXA DEL VI

Llarim

Tipus: Blanc
Varietats: Sauvignon blanc
Maridatge: Aperitius Formatges Marisc Amanides Peixos Carns blanques Pasta

Vi blanc monovarietal de sauvignon blanc. Criança sobre les mares durant 8 mesos, i un repòs en ampolla com a mínim de mig any. Sense additius ni ferments comercials.

Notes de tast

Com a bon sauvignon, evoca el paisatge i el clima on ha crescut: les nevades de l’hivern, la canícula de l’estiu a les hores centrals del dia i les seves diferències tèrmiques. De color ambre daurat, atrapa la llum del sol rere el vidre transparent de l’ampolla. El seu potencial aromàtic evoluciona en copa amb notes de fruites madurades amb la calor pirinenca de l’estiu, pebrots verds, meló, cítrics, herba fresca i fruites tropicals, així com notes florals de roses blanques i flor de tarongina. Cal ressaltar les aromes tiòliques obtingudes que s’integren harmoniosament com el verd a la muntanya. En boca, l’acidesa imposa la seva frescor i textura suau, seca i elegant, amb sabor de fruita confitada i fresca, predomini de cítrics, mel i fruita tropical i un acabat dolç que marcarà la memòria.

Per saber-ne més…
Verema manual amb acurada selecció a la vinya, recollida en caixes de 15 quilos. Aconseguida la data òptima de maduració, la segona setmana de setembre de 2019 es verema la finca Blanqueta, obtenint raïms d’excel·lent qualitat. Amb el raïm desrapat, i abans de la fermentació, macera durant tres dies en dipòsits d’acer inoxidable, amb pells i xinxolleig periòdic fins a l’inici de la fermentació espontània amb llevats autòctons. Aconseguit el brisat, es realitza el sagnat i un premsat suau en premsa manual, continuant la fermentació del most amb control de temperatura, seguint la seva evolució natural. El vi s’ha tractat sempre amb pràctiques ecològiques de vinificació i les mínimes manipulacions possibles. A les fermentacions alcohòlica i malolàctica no s’hi han afegit additius ni ferments comercials. Criança sobre les mares durant 8 mesos i repòs en ampolla mínim de 6 mesos.

Scroll to Top