FITXA DEL VI

Fira

Tipus: Negre
Varietats: Sirà i ull de llebe
Maridatge: Carns vermelles Rostits Formatges Caça Pasta Embotits

Vi negre cupatge de sirà i ull de llebre. Criança en bótes de roure i inox durant 6 mesos i en ampolla mig any més. S’empren pràctiques enològiques ecològiques i no s’afegeixen additius.

Notes de tast

Color cirera picota amb rivets porpra. Destaquen notes de fruita vermella, maduixa i pruna. És un punt vegetal amb lleugers aromes de criança com vainilla i torrefactes. D’entrada agradable i sedosa. En boca, sorprèn amb lleugeres notes de criança i amb rodonesa al paladar. Bon equilibri en boca. El seu caràcter recorda el paisatge muntanyenc on neix, suau a les valls i complex als cims.

Per saber-ne més…
Verema manual amb acurada selecció a la vinya, recollida en caixes de 15 quilos. Havent arribat a la data òptima de maduració, la segona setmana de setembre de 2019 es va fer la verema de l’ull de llebre a les vinyes Roivert Vell i La Xica, i tres dies més tard la sirà a la vinya Escadolles, obtenint-se en les dues raïm d’excel·lent qualitat. Un cop desrapat, es macera durant dos dies en dipòsits d’acer inoxidable. Iniciada la fermentació de l’ull de llebre, es barreja amb el sirà, fermentant amb els seus llevats autòctons. Es realitzen remuntats diaris i control de temperatura seguint la seva evolució natural per preservar les aromes primàries, sempre amb pràctiques enològiques ecològiques i la mínima manipulació possible. No s’afegeixen additius ni ferments comercials. Criança de 6 mesos en bótes de roure francès de 225 l, i una altra part en dipòsits d’inox. Després, s’homogeneïtzen. Criança en ampolla superior als 6 mesos.

Scroll to Top