FITXA DEL VI
Ekam
Celler: Celler Castell d’Encús

Tipus: Blanc
Varietats: Riesling 85% i albariño 15%
Maridatge:
Vi blanc elaborat amb les varietats riesling i albariño. Un percentatge de raïm collit és de podridura noble (l’efecte d’un fong anomenat Botrytis cinerea). Vinificat amb petites tines de 25 hl i 50 hl a baixa temperatura.
Notes de tast
Vista: Groc palla, lleuger. Nas: Intens, notes florals de margarida de primavera, mango i aranja. Boca: Notes de préssec de secà i notes cítriques de llima. Llarg, amb bona frescor i acidesa. Post gust: Llarg, afruitat i complex. Aquest vi anirà desenvolupant en ampolla la complexitat dels rieslings de clima fred, sempre acompanyada per una acidesa integrada i la llargada glicèrica dels vins botrititzats.
Per saber-ne més…
Verema manual amb caixes de 10 quilos de raïm provinent exclusivament de la pròpia finca. Una part de la verema s’ha fet amb raïms amb podridura noble. Vinificat amb petites tines de 25 hl i 50 hl a baixa temperatura.